StoryEditor
premijer kosova

Kurti: "Je li Vučić Dr. Ne ili g. Njet? Pa znamo da doktor nije"

Piše desk  /  22.03.2023., 11:59h

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ponudu koju mu je dao "za samoupravu kosovskih Srba", u zajednicu koju bi izradio i predložio sam premijer Kosova.

Kurti je u objavi na Twitteru reagirao rekavši da je Vučić, nakon što je odbio potpisati Europski prijedlog sporazum 27. veljače i provedbeni aneks 18. ožujka, odbacio i "prijedlog za samoupravu Srba na Kosovu".

"Nakon što je odbio potpisati Sporazum 27. veljače i prije ponovnog odbijanja potpisati aneks 18. ožujka, predsjednik Srbije je odbio i moju velikodušnu ponudu za samoupravu kosovskih Srba, u udruzi koju bih ja osmislio i predložio. Je li on Dr. Ne ili g. Njet? Pa znamo da on nije doktor"- napisao je Kurti.

Tajnik u Ministarstvu obrane Srbije Nemanja Starović reagirao je na izjavu Kurtija i kazao kako je "pitanje zajednice definirano Briselskim sporazumom iz 2013. godine".

"Kad pokušavaš biti pametan, ali samo potvrdiš svoju aroganciju. ZSO je definiran Briselskim sporazumom iz 2013. koji je 'Kosovo' potpisalo i ratificiralo. Kurti,koji se predstavlja da je velikodušan, ismijava dijalog i vrijeđa Srbe. Dosadašnjim dogovorima jasno je definirano tko će izraditi statut ZSO i to definitivno nije Kurti, već sami lokalni Srbi", napisao je Starović na Twitteru.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:14