StoryEditor
Kosovski premijer

Kurti: "Barikade su maknuli oni koji su i ih postavili, džabe su se umarali"

Piše desk  /  31.12.2022., 13:54h

Kosovski premijer Albin Kurti komentirao je uklanjanje barikada s Jarinja i Brnjaka na sjeveru Kosova gdje su ponovno otvoreni granični prijelazi.

Kurti je kazao da je bolje što se barikade maknule bez intervencije kosovske policije, a da ih uklanjaju upravo oni koji su ih i postavili.

"Džabe su se umarali oni koji su blokirali"

"U nedjelju smo rekli da je pitanje dana kada će barikade biti uklonjene. Još bolje je što se ovo radi bez intervencije naše policije. Sami su postavili barikade, sami su ih uklonili. Drugim riječima, oni koji su blokirali - džabe su se umarali", poručio je Kurti, piše Klix.

Prije dva dana predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Rašku gdje se sastao sa Srbina s Kosova i tada zamolio da krenu s uklanjanjem barikada koje su postavili ranije tijekom mjeseca kada je uhićen bivši policajac Dejan Pantić.

Srbijanski predsjednik je prije dva dana rekao da su dobili čvrste garancije od EU i SAD-a da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni i da se može krenuti s akcijom povlačenja s graničnih prijelaza. Jučer su uklonjene sve barikade koje su tri tjedna stajale na Jarinju i Brnjaku.

15. travanj 2024 16:09