StoryEditor
stiglo pojačanje

Kupres konačno dobio liječnika, nakon iscrpne potrage

Piše desk  /  22.12.2021., 11:29h
Danas je u prostorijama Općine Kupres, načelnik Zdravko Mioč održao radni sastanak s vršiteljem dužnosti ravnatelja Doma zdravlja Kupres dr. Nedjeljkom Ćaletom i predsjednicom Upravnog vijeća Doma zdravlja Kupres Tinom Mioč.

Kako je načelnik rekao, napokon je riješeno pitanje liječnika u općini, odnosno uz liječnika koji je nedavno zaposlen primljen je još jedan liječnik na radno mjesto u Domu zdravlja Kupres. Za liječnika koji već nekoliko tjedana radi u Domu zdravlja u potpunosti je opremljen stan koji će koristiti, a radi se i na uređenju stana koji će općina na korištenje dati novom liječniku i očekuje se da će Nove godine biti useljiv. Očekuje se i nabava rabljenog sanitetskog vozila koje je nekoliko godina nedostajalo Domu zdravlja.

Osiguran je i dolazak liječnika specijalista u Kupres, što također godinama predstavlja problem za žitelje ove općine koji na preglede nerijetko moraju ići u druge gradove u županiji. Dugi niz godina uprava Doma zdravlja Kupres nije imala mogućnost isplatiti regresa svojim djelatnicima tako da je načelnik odlučio sufinancirati regres u iznosu od 40 posto, odnosno s oko 3800 KM, pa će ove godine djelatnicima Doma Zdravlja biti isplaćen regres. Načelnik je zaključio kako napokon stvari idu nabolje i kako se nada budućoj suradnji Doma zdravlja Kupres i općine Kupres kako bi se riješili i ostali problemi, prenosi agencija.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:22