StoryEditor

Kujundžić: Voda u Slavonskom Brodu je ispravna, može se piti

Piše D  /  19.04.2018., 10:04h

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade kako najnoviji nalazi pokazuju da je voda u Slavonskom Brodu ispravna, prenosi 24.sata.

"Stručnjaci kemičari tvrde da je voda nakon kemijske analize ispravna. Uzrok zagađenja nisam doznao, nisam čuo da se utvrdilo što je bio uzrok tom incidentu", rekao je Kujundžić odgovarajući na pitanje je li upoznat s time da se Brođani i dalje žale na kvalitetu vode, odnosno da se u vodi pojavljuju masne mrlje.

Kujundžić je ponovio kako je lijek Spinraza za liječenje spinalne mišićne atrofije u proceduri uvrštavanja na listu lijekova HZZO-a, a komentirajući to što lijek ne mogu primati i djeca na respiratoru, rekao je kako struka postavlja indikacije za liječenje.

"Po spoznajama iz literature, po tumačenju stručnjaka, u literaturi nema nigdje verificirano da se taj lijek koristi kod djece na respiratoru. Za razumjeti je roditelje koji bi htjeli sve što može pomoći njihovoj djeci, ali postoje pravila struke koja poštuju hrvatska neuropedijatrija i neurologija", rekao je Kujundžić.

Upitan o reformama u njegovu resoru najavio je nastavak funkcionalnog spajanja bolnica što su, istaknuo je, pozitivno ocijenili oni koji poznaju zdravstveni sustav u Hrvatskoj, kao i Europska komisija. Najavio je daljnju informatizaciju sustava, financijske mjere, podizanje kvalitete i prioritetne liste čekanja.

 

U tijeku je i priprema studije izvodljivosti za novu dječju bolnicu i priprema za aplikacije za EU fondove, o čemu će biti govora i na današnjoj sjednici zajedničkog Povjerenstva Vlade i Grada Zagreba, dodao je Kujundžić.

Dnevnik.ba

 

18. travanj 2024 04:59