Article_Top_970x250

Kujundžić osudio Pernarovo dijeljenje zdravstvenih savjeta na facebooku

Pernarov "izlet" među liječnike

Kujundžić osudio Pernarovo dijeljenje zdravstvenih savjeta na facebooku

sij 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u utorak kako su neprimjerene i za osudu objave na facebooku zastupnika Živog zida Ivana Pernara u kojima dijeli zdravstvene savjete, pa tako tvrdi da je za liječenje gripe dovoljno uzimanje veće količine C vitamina, a umjesto lijekova za depresiju dovoljna je šetnja šumom.

"Uistinu je neuobičajeno, prilično ozbiljno i neprimjereno. I nešto što je u najmanju ruku čudnovato i za osudu", rekao je Kujundžić o Pernarovu "izletu" među liječnike, prenosi Hina.

Složio se da je riječ o nadriliječništvu, koje je i zakonom zabranjeno, rekavši: "Tako je, tim više što to govori netko iz institucije koja se zove Hrvatski sabor".

Pernarovo dijeljenje medicinskih savjeta potaknulo je i psihijatra Hermana Vukušića da uputi pismo ministru Kujundžiću, ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću i predsjedniku Hrvatske liječničke komore Krešimiru Luetićua i zatraži da poduzmu mjere protiv Pernara.

"Ivan Pernar posjeduje izuzetne moći manipuliranja činjenicama te postoji mogućnost da netko uistinu njegove ‘savjete’ uzme zdravo za gotovo i ne potraži stručnu pomoć", napisao je Vukušić.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250