Article_Top_970x250

KUĆNA VRATA ŠIROM OTVORENA U selu ubojice Gačića vladaju muk i strah, policija navrati jednom dnevno

konjic

KUĆNA VRATA ŠIROM OTVORENA U selu ubojice Gačića vladaju muk i strah, policija navrati jednom dnevno

velj 06, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Avaz.ba

Ekipa "Dnevnog avaza" jutros je posjetila selo Brđane, u kojem se višestruki ubojica Edin Gačić nastanio po izlasku iz zatvora. Prizor koji smo zatekli po dolasku u selo je zastrašujući, selom vladaju muk i tišina.

Malo mještana što je još ostalo u Brđanima zaključano je u kućama i nikome ne otvaraju. Vrata ekipi "Avaza" otvorila je jedna gospođa koja je tražila da ostane anonimna. Kazala je da ne spava već dvije noći i da se boji za sebe i svoju obitelj. Policiju skoro i da ne viđa, tek po jedan policijski auto dnevno prođe kroz selo, piše Avaz.ba

Na kraju sela došli smo pred kuću višestrukog ubojice Edina Gačića. Vrata na kući bila su širom otvorena, a od policije nije bilo ni traga ni glasa.

U neposrednoj blizini Edinove kuće živi Safet Prguda sa svojom obitelji te je jedini u ovom selu odlučio dati izjavu.

- Čim se doselio u naše selo, odmah sam čuo da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilna osoba. Nije mi bilo svejedno da takva osoba živi u mom susjedstvu, zbog toga sam strahovao za sebe i svoju obitelj. Ali što sam mogao, svako ima pravo da kupi nekretninu i nastani se gdje želi – kazao je Prguda.

Safet je očekivao da će Edin Gačić opet napraviti neki problem, kako kaže, samo je čekao taj trenutak da mu jave.

- Šokiran sam i bez teksta ostao kada sam saznao da je moj susjed počinio tako strašno ubojstvo, a još strašnije što se i treći dan nalazi u bijegu. Mogu vam sigurno reći da nismo zadovoljni radom policije, evo, kao što vidite, njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami – dodao je Prguda.

Safet je na kraju razgovora dodao da nije optimističan i da sumnja da će policija uskoro pronaći i privesti pravdi Edina Gačića.

Blizak izvor istrazi otkriva za "Avaz" da policija trenutno vrši detaljne pretrage šume iznad sela Brđani i Podorašca. Policajci pretražuju stare željezničke tunele kojima je vozio ''ćiro'', također, pretražuju se pećine i lovačke kuće u kojima postoji mogućnost da bi se višestruki ubojica Edin Gačić mogao kriti.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250