Article_Top_970x250

KŠC u Travniku ustupio sportsku dvoranu za smještaj oboljelih

travnik

KŠC u Travniku ustupio sportsku dvoranu za smještaj oboljelih

ožu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Odgovarajući na zahtjev Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ), Katolički školski centar "Petar Barbarić" Travnik ustupio je svoju sportsku dvoranu, za slučaj potrebe smještaja zaraženih koronavirusom.

- U našim mukama i tjeskobama osjetili smo solidarnost koja nas silno obvezuje. U vremenu kušnje za širu društvenu zajednicu, kada je mnogo onih koji nemaju povjerenja u nadležne vlasti i kapacitete zdravstvenih institucija, želimo posvjedočiti svoj vjernički doprinos stavljajući našu privatnu imovinu kao pomoć zdravstvenom sustavu SBŽ-a. Naša odluka je i čin potpore svim zdravstvenim djelatnicima pred kojima su teške i rizične zadaće i dani - kazao je, među ostalim, ravnatelj KŠC "Petar Barbarić" Travnik Željko Marić.

Marić je, također, pozvao građane na poštivanje donesenih odluka civilnih i crkvenih vlasti, dok traje pandemija virusa.

- Pazimo i branimo dostojanstvo oboljelih, njihova bol i strah neće biti manja našim osudama i vlastitim poimanjima i tumačenjima... Budimo im utjeha i okrepa. Pogotovo neka to čine oni koji se nazivaju vjernicima - poručio je Marić.  

Dnevnik.ba