StoryEditor

Krstičević o borbenim zrakoplovima: Hrvatska Vlada se ne predaje, rješenje do kraja mandata

Piše D  /  05.08.2019., 05:08h

"Hrvatska Vlada se ne predaje, otvoren je novi proces, i vjerujem da ćemo riješiti to strateško pitanje do kraja mandata, i da ćemo sigurno za nekoliko godina vidjeti višenamjenski borbeni zrakoplov iznad Knina u funkciji mira", kazao je Krstičević. Dodao je kako je to bio složen projekt i veliki izazov, prenosi Hina.

Ministar je komentirao i govor predsjednice republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je u nedjelju na kninskoj tvrđavi prilikom prijema za zapovjednike iz Domovinskog rata između ostalog kazala da ju je gotovo grizla savjest što nije uhvatila pušku i krenula put bojišta.

"Dala je jasne poruke, zahvalnost ljudima koji su to napravili, zahvalnost našim partnerima i ključnom partneru SAD-u", kazao je Krstičević.

Rekao je kako mu govor predsjednice nije bio neobičan. "Bitno da svi skupa širimo optimizam i pozitivnu priču i da kroz obilježavanja budemo jači", dodao je.

Krstičević se prisjetio i Oluje, gdje je on 1995. godine bio jedan od prvih koji su ušli u oslobođeni grad.

"Narod zna da je to nešto veliko, sjećam se koliko je bilo radosti. Znali smo da konačno treba pobijediti pravedna stvar, bili smo brutalno napadnuti i da smo se branili i obranili sami", zaključio je Krstičević.

Dodao je kako "danas imamo mir, slobodu, hrvatske institucije, i vojsku koja je snažna i jaka" te da ima mogućnost odgovoriti na bilo kakve ugroze i rizik.

"Naša odgovornost je osnaživanje i jačanje Hrvatske vojske, jasna poruka hrvatskom narodu da je siguran i da smo fokusirani na budućnost", zaključio je Krstičević.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:57