Article_Top_970x250

Krizni stožer SBŽ-a: Nema uvjeta za ublažavanje mjera u organiziranju nastave

travnik

Krizni stožer SBŽ-a: Nema uvjeta za ublažavanje mjera u organiziranju nastave

sij 12, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Krizni stožer Ministarstva zdravstva Srednjobosanske županije (SBŽ) smatra da trenutno nisu stečeni uvjeti za mijenjanje ili ublažavanje postojećih mjera kada je riječ o organiziranju nastave u školama u SBŽ-u.

- Trenutna epidemiološka situacija rezultat je do sada poduzetih mjera kao što su: organiziranje nastave u školama na način da školski sat traje 30 minuta i bez velikog odmora, nošenje zaštitne opreme, dezinfekcija tijekom nastave, ograničeno ketanje i pojačane inspekcijske kontrole - mišljenje je Operativnog tima Kriznog stožera koje je danas dostavljeno Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBŽ-a, prenosi Fena.

Županijski ministar obrazovanja Bojan Domić kazao je Feni da je on predložio ublažavanje pojedinih mjera, a među ostalim, da školski sat ponovo traje 45 minuta.

- Pokušat ćemo opet za mjesec dana. To smo predlagali najviše jer smatramo da se škole nisu pokazala kao veliki izvor zaraze i jer se mjere prilično poštuju. Ovo stanje predugo traje i sve će biti teže nadoknaditi gubitke. Moje stajalište je da to ne bi ugrozilo epidemiološku situaciju, ali poštujem i prihvaćam mišljenje struke - kazao je Domić.

Prema podacima iz Ministarstva zdravstva, u SBŽ-u trenutno ima 91 aktivan slučaj zaraze koronavirusom, dok su 32 osobe hospitalizirane.

Dnevnik.ba