StoryEditor

Kriza u Dortmundu: Borussia je otpustila 11 nogometaša

Piše D  /  07.05.2020., 02:05h

Samim prekidom svih natjecanja zbog korona virusa, brojni klubovi su pretrpjeli enormne gubitke. Zaustavljen prihod od ulaznica, sponzora, rekla zavio je u crno klubove koji su morali započeti s rezanjem troškova kako bi održali stabilnost.

Neki su smanjili plaće igračima, a neki su ih samo otpustili. Borussia Dortmund spada u kategoriju klubova čija je egzistencija došla u pitanje pa su otpustili čak jedanaest nogometaša iz druge momčadi koja se natječe u trećoj ligi. 

Riječ je o Jonasu Hupeu, Janu Reckertu, Lucienu Hawryluku, Stevenu Ruprechtu i Dominicku Wanneru, Josephu Boyambi, Arifu Eti, Steveu Tungi, Yanou Baymanu, Emreu Aydinelu i Gianluci Rizzou. Klub ih je otpustio jer smatraju kako nemaju perspektivu i da nema smisla ulagati, a kada se situacija stabilizira i kada utakmice opet krenu, klub će dovesti nove mlade igrače.

Pomalo čudi ova reakcija Borussije jer se nisu odlučili smanjiti plaće igračima prve momčadi, već je sve palo na leđa druge momčadi čiji je trener Mike Tullberg sada ostao na samo 17 igrača.

Ipak, za navijače Borussije stigla je i jedna jako dobra vijest, a to je da se Bundesliga nastavlja 15. svibnja utakmicom Fortune i Paderborna. Utakmice će se igrati bez gledatelja, ali to nije problem u moderno vrijeme kada je tehnologija napredovala. Možda gledanje utakmice nema isti čar kao na stadionu, ali sada ćemo barem imati priliku gledati utakmice uživo, a ne samo snimke, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 21:43