StoryEditor

Kriza u Barceloni: Šestorica članova uprave napustila klub, nastao je raskol

Piše D  /  10.04.2020., 08:04h

Kriza zbog korona virusa stvorila je velike probleme i u Barceloni. Već je neko vrijeme kipjelo u vrhu kluba zbog slabijih rezultata početkom godine i afere "Barçagate", a u četvrtak je predsjednik Josep Maria Bartomeu pretrpio novi težak udarac. Šestorica članova uprave, kako prenosi La Vanguardia, otišli su s Camp Noua!

O čemu se zapravo radi? Bartomeu je ranije zatražio ostavku četvorice direktora, Emilija Rousauda, Enriquea Tombasa, Silvija Elíasa i Josepa Ponta, kako bi u upravi ostali samo njegovi istomišljenici, ali nije računao da će se njima pridružiti još dvojica, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.

Oni su zajednički potpisali oproštajno pismo i dali neopozivu ostavku na svoje pozicije pa je uprava jednoga od najvećih svjetskih nogometnih klubova sad ogoljena. Umjesto 19, ima 13 članova. Bartomeu, doduše, i dalje legalno može vladati, ali pitanje je - ima li čiste ruke?

Podsjetimo, sredinom veljače izbio je veliki skandal u Barceloni nakon objave jednoga katalonskog radija kako je Bartomeu angažirao tvrtku I3 Ventures da putem stotina stranica na društvenim mrežama pegla imidž gazde kluba, a blati aktualne igrače poput Lea Messija i Gerarda Piquéa, bivše poput Xavija i Carlesa Puyola, bivšeg trenera Pepa Guardiole, političara Carlesa Puigdemonta...

Klub je zatražio istragu koja još nije gotova, a šestorica odmetnutih članova uprave traže sankcije za odgovorne (čitaj: Bartomeua). Nezadovoljni su i reakcijom većine na situaciju oko korona virusa i rezanja plaća igračima za 70 posto dok traje kriza te traže nove izbore, prenose 24sata.hr.

Priopćenje šestorice članova uprave u ostavci prenosimo u cijelosti:

"Mi, niže potpisani direktori, želimo priopćiti predsjedniku Bartomeuu odluku o neopozivoj ostavci na pozicije direktora u Barceloni. Došli smo do ovoga nakon što nismo mogli promijeniti kriterije i načine upravljanja klubom po pitanju važnih izazova za budućnost i posebno scenarija nakon pandemije.

Moramo istaknuti i nezadovoljstvo nesretnom epizodom na društvenim mrežama, poznatom kao "Barçagate", o kojoj smo saznali preko novinara. Nakon što rezultati revizije povjerene uredu PWC budu predstavljeni, tražimo odlazak svih odgovornih uz eventualnu odgovarajuću nadoknadu štete.

Kao posljednju uslugu za klub preporučujemo da se, čim to prilike dopuste, raspišu novi izbori kako bi se klub mogao voditi sa svom vlašću i na najbolji mogući način u svjetlu važnih izazova u neposrednoj budućnosti. Na kraju, ali ne i najmanje važno, želimo iskazati zahvalu svim našim kolegama iz uprave koji predano rade i trude se za dobro naše voljene Barcelone.

Također, hvala članovima uprave i zaposlenicima kluba na podršci i sjajnom radu tijekom ovog razdoblja u kojem smo imali čast služiti našoj voljenoj Barçi. Veliki zagrljaj svima. Visca El Barca

Emili Rousaud i Pares, Enric Tombas i Navarro, Maria Teixidor i Jufresa, Silvio Elias i Marimon, Josep Pont i Amenos, Jordi Calsamiglia i Blancafort"

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:41