StoryEditor
Teroristički napad

Krišto uputila telegram Netanyahuu: "Napad na sinagogu – napad na čovječanstvo"

Piše desk  /  28.01.2023., 09:59h

Predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto uputila je telegram sućuti izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu povodom napada na sinagogu u Jeruzalemu, ističući da je to udar na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo.

“Najoštrije osuđujem ovaj stravični čin ubijanja nevinih ljudi. Teroristički napad na sinagogu u Jerusalimu udar je na trajne vrijednosti slobodnog svijeta i cijelo čovječanstvo. Uvjerena sam da sada, više nego ikada prije, svi zajedno moramo biti ujedinjeni protiv svih oblika terorizma i nastaviti borbu za očuvanje mira i sigurnosti u svijetu”, navela je u telegramu Krišto.

Krišto je u ime Savjeta ministara i lično ime izrazila duboko suosjećanje s bolom i patnjama obiteljima poginulih i ranjenih, kao i cjelokupnim izraelskim narodom.

Sedam osoba je ubijeno, a deset ranjeno u oružanom napadu na sinagogu u Jeruzalemu. Odgovornost za napad preuzeo je Hamas.

Na vjernike koji su izlazili iz sinagoge pucao je Alkam Kairi /21/, koji je ubijen u okršaju s policajcima pri pokušaju bijega.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:11