StoryEditor
predizborni skup

Krišto u Žepču: Vjerujem u naše zajedništvo, Hrvati moraju svojom većinskom voljom odlučivati tko će ih predstavljati u institucijama

Piše FENA  /  27.09.2022., 09:22h

Zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik HNS-a BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović s brojnim stranačkim izaslanstvom nazočili su predizbornom skupu koji je održan u ponedjeljak, 26. rujna, u Žepču.

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko iskazao je uvjerenje kako će Žepče u nedjelju znati izabrati program, snagu i zajedništvo, priopćeno je iz Odjela za komunikacije i medije HDZ-a BiH.

Krišto je istaknula važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, ali i budućnost hrvatskog naroda, te je naglasila glavne točke Programa za Opće izbore HDZ-a BiH u zajedništvu HNS-a BiH.

Izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim razinama vlasti u BiH, te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH, kao domovine i hrvatskoga naroda.

"Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati tko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, odnosno nacionalna prava hrvatskog naroda, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu Žepča, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam da ćemo 2. listopada doći zajedništvom do pobjede", kazala je Krišto.

Nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH Marinko Čavara kazao je kako je Žepče primjer dobrog funkcioniranja jedne lokalne zajednice.

"U Bosni i Hercegovini nužno je kreirati takav društveni ambijent u kojem će se uvažavati i poštivati sve različitosti i specifičnosti, kao i sva individualna i kolektivna prava. Nacionalne različitosti u društvu prepoznate u Ustavu i izbornom zakonodavstvu ne znače stvaranje novih podjela, nego stvaranje funkcionalne i održive naše zajedničke domovine BiH", zaključio je Čavara.

Nositelj liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Žepče Josip Martić kazao je kako dužnosnici HDZ-a BiH na svim razinama i područjima provode projekte kojima je cilj podizanje kvalitete života i životnog standarda.

"U Žepču se radi i gradi, ali bez pomoći viših razina vlasti, kapitalni i svi ostali infrastrukturni projekti išli bi mnogo lošijom dinamikom ili čak nikako. Naši dužnosnici s većih razina vlasti sustavno se bore da se što veći dio novca od poreza koji mi plaćamo vrati u naše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da podržimo sve naše liste 2. listopada na svim razinama", istaknuo je Martić.

Nositelj liste za Skupštinu Zeničko-dobojske županije i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Ivo Tadić poručio je da su predstojeći izbori u sljedeću nedjelju povijesni za hrvatski narod.

"Duboko sam uvjeren kako ćemo i ovaj put ostvariti pobjedu na svim razinama. Naš izlazak u velikom broju na izbore 2. listopada bit će najbolji odgovor na bošnjačko preglasavanje, a svi vi ovdje ste garant da se to neće dogoditi", poručio je Tadić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:28