StoryEditor
preizborna kampanja

Krišto u Travniku: Naša zadaća je osigurati više razloga kako bi mladi ostajali ovdje i gradili svoju budućnost

Piše desk  /  25.09.2022., 21:09h

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH danas je posjetu Županiji Središnja Bosna, nakon sinoć održanih preizbornih skupova u Busovači i Uskoplju, nastavilo posjetom Travniku.

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH te kandidati i nositelji listi iz ove županije, Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Lidija Bradara članica Predsjedništva HDZ-a BiH i nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Ilija Nakić, generala HVO-a i nositelj liste za Sabor Županije Središnja Bosna održali su niz aktivnosti, posjeta i druženja na prostoru općine Travnik.

Izaslanstvo je posjetilo Franjevački samostan sv. Franje Asiškog - Guča Gora, gdje su razgovarali sa fra Davorom Petrovićem, gvardijanom. Potom je uprilikčena posjeta i druženje sa sportskim kolektivima Nova Bila, predstavnicima svih sportskih klubova u Sportskoj dvorani Nova Bila. 

Na kraju je upriličeno druženje i radni sastanak članova Općinskog odbora HDZ BiH Travnik s kandidatima i nositeljima listi za Opće izbore u BiH.

Predsjednik stranke u Travniku, Bojan Domić ujedno i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi SBŽ-a istaknuo je sve aktivnosti vezane uz pripremu i održavanje Općih izbora u BiH koje su provedene i planiraju se provesti na terenu općine Travnik. Domić se zahvalio visokom izaslanstvu HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH na svim potporama većih razina vlasti koje su pružene ovoj općini, posebno onima koje su vezane za mlade. „Središnja Bosna lijepa je i ugodno područje za život, s tim da je potreban kontinuiran strateški pristup i ulaganje u modernizaciju gospodarstva, kao i na kreiranju programa poreznih olakšica, subvencija, poticaja kao mjerama demografske revitalizacije ovog područja pri čemu su dužnosnici entitetske i državne razine izvršne i zakonodavne vlasti Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH uvijek i zagovarali“, kazao je Domić i zahvalio se na svekolikoj potpori koja je došla u Travnik s većih razina. 

Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH izrazila je uvjerenje kako svi dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora imaju snage za rješenje svih narodnih i političkih prijepora za budućnosti BiH. HDZ BiH je kroz tijela Hrvatskog narodnog sabora BiH uvijek podupirao sve što je u interesu hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i to će nastaviti činiti i u budućnosti. „Naša zadaća je osigurati više razloga kako bi ljudi ostajali ovdje i gradili svoju budućnost. Moramo se pobrinuti i za one ljude koji žele ostati na ovim prostorima, ali i dati sve od sebe kako bismo pružili nadu i poticaj našim ljudima koji su u iseljeništvu da razmisle i o povratku u rodni kraj“, istaknula je Krišto.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 23:09