StoryEditor
sastanak u sarajevu

Krišto se zahvalila Grliću Radmanu na snažnoj podršci Hrvatske europskom putu BiH

Piše fena  /  24.11.2023., 13:33h

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ministrom vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom o unaprjeđenju bilateralne suradnje, s naglaskom na pitanje europskih integracija.

Tijekom susreta istaknuto je da se radi o dvije prijateljske zemlje s izvrsnim dobrosusjedskim i bilateralnim odnosima.

Predsjedavajuća Krišto je iskazala zahvalnost ministru Radmanu kao i Vladi Republike Hrvatske na snažnoj podršci europskom putu Bosne i Hercegovine. Izrazila je očekivanja da će se ta podrška i nastaviti u budućnosti, do stjecanja punopravnog članstva BiH u EU-u.

Istaknula je kako Vijeće ministara BiH ostaje snažno fokusirano na europski put Bosne i Hercegovine, kao i na reforme koje su sastavni dio tog procesa.

Po pitanju reformi, istaknula je kako su nužne hitne izmjene izbornog zakonodavstva u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i presudama Europskog suda za ljudska prava, a kako bi se zaštitila kolektivna i individualna ljudska prava te osigurala unutarnja stabilnost nužna za daljnji iskorak prema EU-u, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba

21. veljača 2024 13:27