StoryEditor
predsjedavajuća vm bih

Krišto se obratila liderima Zapadnog Balkana u Skoplju: "BiH očekuje hitno otvaranje pregovora s EU"

Piše desk  /  22.01.2024., 11:41h

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se putem video linka sudionicima sastanka lidera o europskom Planu rasta za Zapadni Balkan, koji se održava danas u Skoplju. Navela je kako Bosna i Hercegovina očekuje hitno otvaranje pregovora s Europskom unijom te da su zajednički razgovori i sastanci na kojima se govori o budućnosti EU, od izuzetnog značaja za sve zemlje Zapadnog Balkana kao i za BiH.

“Temeljem naših dosadašanjih razgovara jasno je kako smo svi svjesni značaja dijaloga i naše bliske suradnje kako untar regije tako i s EU. Činjenica da imamo ovako visok stupanj usuglašenosti pa čak i konsenzusa kada je u pitanju nadogradanja i implementacija novog plana rasta Zapadnog Blakana, je dodatno ohrabrenje i poticaj za svih nas na dodatni rad. Budućnost naše regije ovisi primarno o našoj spremnosti da nastavimo saradnju koja će omogućiti da pronalazimo kompromise za trajna i održiva rješenja. U vremenu koje dolazi ispred nas svakako je dobro da skupa ovo vidimo kao povijesnu priliku koja će omogućiti unapređenje naših domaćih ekonomija i alat koji će nam pomoći u procesu bržeg pristupanja EU što je nama u BiH od iznimnog značaja. Očekujemo hitno otvaranje pregovora”, poručila je Krišto.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH je navela kako nije mogla prisustvovati sastanku jer su danas i sutra domaćini predsjednici EK Ursulli von der Leyen i premijerima Hrvatske i Nizozemske Andreju Plenkoviću i Marku Rutteu.

Poručila je kako će BiH nastaviti suradnju sa zemljama regije i EU.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 21:51