StoryEditor
eu agenda

Krišto s Varhelyijem: BiH počela raditi na provedbi 14 europskih prioriteta

Piše Fena  /  20.03.2023., 12:09h

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas u Briselu sa povjerenikom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem o narednim koracima na ispunjavanju EU agende, objavio je Varhelyi nakon sastanka.

- Potvrđeno je kako je počeo rad na nužnim reformama na ispunjavanju 14 ključnih prioriteta. Dogovoreno je da brzo u okviru foruma na visokom nivou - naveo je Varhelyi na Twitteru.

Kako je najavljeno, tijekom posjete europskim institucijama Krišto će se susret s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i predsjednicom Europskog parlamenta Robertom Metsolom.

Planirani su i sastanci s visokim predstavnikom EU-a za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josephom Borrellom i predsjednikom Odbora Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET) Davidom McAllisterom.

Programom posjeta planirano je i obraćanje Krišto pred Odborom Europskog parlamenta za vanjske poslove (AFET), saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 23:01