StoryEditor

Krišto: Odvijanje današnje sjednice je pokazatelj da idemo korak nazad

Piše D  /  14.06.2019., 01:06h

Krišto je nakon sjednice Zastupničkog doma PSBiH kazala novinarima da je na inicijativu osam političkih stranaka sazvala hitnu sjednicu, ali je sa žaljenjem konstatirala da nisu usvojili dnevni red.

- Odvijanje današnje sjednice na ovakav način je pokazatelj da idemo korak nazad - poručila je. Kazala je da su svi odgovorni što izvršna vlast još nije formirana, ali da se treba znati da BiH čine tri konstitutuvna naroda i drugi građani, koji su im na prošlim izborima ukazali povjerenje.

- Svaka politička opcija i zastupnik koji je dobio povjerenje građana vrlo dobro zna koji su njegovi programi i ciljevi i mi to moramo uvažavati i poštovati - istakla je. Također smatra da će o njihovoj odgovornosti koju su pokazali danas na sjednici odgovarati građanima na idućim izborima.   

Podijeljenost zastupnika o tome treba li se danas razgovarati o stanju u pravosuđu dominirala je raspravom o dnevnom redu hitne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a nakon rasprave dnevni red sjednice nije usvojen jer nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske te je sjednica prekinuta.

Na dnevnom redu bila je aktualna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Europske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužiteljskog  vijeća (VSTV) za prošlu godinu.

Tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u kaznenim istragama, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:26