Article_Top_970x250

Krišto: Jedinstven politički stav kada je riječ o pristupanju BiH Europskoj uniji

8. Konferencija predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana

Krišto: Jedinstven politički stav kada je riječ o pristupanju BiH Europskoj uniji

lis 27, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić razgovarali su danas u Budimpešti, na marginama 8. Konferencije predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana o euroatlantskim integracijama, s predsjednikom Parlamenta Albanije Gramozom Ruçiem.

Predsjedateljica Krišto ocijenila je tijekom susreta da su odnosi između dvije zemlje prijateljski i bez otvorenih pitanja, istaknuvši da to dokazuju i brojni međudržavni sporazumi, uspješna parlamentarna suradnja, kao i zajednički nastup u mnogim regionalnim organizacijama, prenosi Fena.

Kada je riječ o političkoj situaciji u BiH, Krišto je upoznala predsjednika Parlamenta Albanije da se u našoj zemlji iduće godine održavaju Opći izbori, te da do tada treba izmijeniti Izborni zakon BiH, sukladno presudama Ustavnog suda BiH.

Poručila je kako u BiH imamo puno neriješenih unutarnjih političkih pitanja, ali i naglasila kako postoji jedinstven politički stav kad je riječ o pristupanju naše zemlje Europskoj uniji.

Predsjedatelj Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić istaknuo je kako dobri odnosi BiH i Albanije stvaraju dobru poziciju za uspostavu sličnih odnosa i među svim ostalim državama regije.

Prema riječima Tadića, ako će BiH i Albanija biti medijatori uspostave takvih odnosa, onda u svezi s nekim pitanjima dvije zemlje moraju pokazati neutralnost i konstruktivnost, bez pokušaja nametanja rješenja drugima.

Predsjednik Parlamenta Albanije Gramoz Ruçi istaknuo je kako razumije poteškoće s kojima se političari u BiH susreću, te izrazio uvjerenje da će za te poteškoće biti uspješno pronađena rješenja.

Razumijevajući različite unutarnje stavove u BiH po mnogim pitanjima, predsjednik Skupštine Albanije izrazio je nadu da će BiH u skorije vrijeme zauzeti jedinstveni stav kad je riječ o statusu Kosova u regionalnim organizacijama, priopćio je Ured za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250