Article_Top_970x250

Krišto: Imenovanje Cikotića je neprihvatljivo

"sol na ranu"

Krišto: Imenovanje Cikotića je neprihvatljivo

srp 23, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Zamjenica predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto (HDZ BiH) izjavila je da je izbor Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH za HDZ BiH neprihvatljiv, te da su o tome jasno iznijeli stav i razloge zbog kojih su mu uskratili podršku.

Krišto je dodala da se Cikotićevo potvrđivanje imenovanja događa upravo na dan kada se na području Bugojna, gdje je bio zapovjednik, vrše ekshumacije.

- To je stavljanje soli na ranu ne samo Hrvata Srednje Bosne nego svih, a na poseban način ubijenih i nestalih, a njih je danas 19 čije su obitelji nestale, a njihovi grobovi nepoznati - navela je Krišto dodajući da su iz tih razloga kao HDZ BiH, pojedinačno kao zastupnici i kao Klub, glasali protiv Cikotićevog izbora na tu odgovornu dužnost.

Ako BiH, prema njenim riječima, želi biti zemlja tri konstitutivna naroda i dva entiteta, onda imenovanje jedne takve osobe na značajnu poziciju, nije dobro, niti može biti interes BiH.

- Ostaje nam i dalje da ustrajemo da se u ovom postupku utvrdi odgovornost, da se istraga provede do kraja. Mislim da nije časno obavljati funkciju u ime institucija BiH, a odgovarati za takva nedjela - dodala je Krišto, prenosi FENA.

Dnevnik.ba