StoryEditor
sajam u mostaru

Krišto i Lajčak o europskom putu BiH i reformskim procesima

Piše fena  /  16.04.2024., 12:03h

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto razgovarala je danas, uoči otvaranja 25. Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, s posebnim izaslanikom EU-a za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja zapadnog Balkana Miroslavom Lajčákom o europskom putu BiH.

Predsjedateljica Krišto je zahvalila posebnom izaslaniku Lajčáku na njegovoj konstantnoj potpori  u procesu europskih integracija naše zemlje. Kazala je kako je Bosna i Hercegovina, u proteklom razdoblju, načinila izuzetan iskorak na europskom putu i da službeno otvaranje pristupnih pregovora predstavlja svojevrsnu potvrdu i priznanje zajedničkog dobrog rada i predanosti.

Predsjedateljica je istaknula kako Bosni i Hercegovini predstoji ozbiljan posao, s neočekivanim izazovima s kojima smo suočeni, a koji se ne uklapaju u naš europski put i naše europsko opredjeljenje. Naglasila je da je iznenađujuća reakcija visokog predstavnika Schmidta zatekla sve političke aktere, čime su grubo prekinuti vrlo dobra sinergija i rad koalicije na državnoj razini, s obzirom na to da su izmjene i dopune Izbornog zakona od strane resornog ministarstva već u proceduri.

Na kraju sastanka predsjedateljica Krišto je naglasila kako je potrebno nastaviti daljnji reformski proces u interesu opstojnosti, sigurnosti i europske budućnosti BiH, države jednakopravnih konstitutivnih naroda i drugih koji u njoj žive, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 04:19