StoryEditor

Krišto i Hartmann o mogućnostima unapređenja suradnje BiH i Austrije

Piše D  /  27.02.2019., 06:02h

Tijekom susreta razgovarano je o mogućnostima unapređenja suradnje dvaju zemalja, posebno kroz realizaciju bilateralnih i twinning projekata između parlamenata.

Poseban naglasak stavljen je na potrebu što ranijeg formiranja parlamentarnih skupina prijateljstva, koje će djelovati na jačanju sveukupnih i međuparlamentarnih odnosa BiH i Austrije.

Dogovoren je i posjet predsjednika Parlamenta Austrije našoj zemlji u travnju ove godine, što će, kako je rečeno, biti prigoda za razgovor o otvorenim pitanjima.

Veleposlanica Hartmann pozvala je predsjedateljicu Krišto i njena dva zamjenika Denisa Zvizdića i Nebojšu Radmanovića na ovogodišnju konferenciju predsjednika parlamenata Europske unije koja se održava u okviru parlamentarne dimenzije austrijskog predsjedavanja Europskim vijećem.

Predsjedateljica Krišto upoznala je veleposlanicu sa trenutačnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na proces uspostave vlasti koji je u tijeku. Na sastanku je zaključeno kako će u budućnosti opća i pravna sigurnost u Bosni i Hercegovini biti preduvjet za povećanje austrijskih investicija u našu zemlju - priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:54