StoryEditor
mostar

Krišto i Filipović s vodstvom Matice hrvatske Mostar - Matica svojim aktivnostima uvijek pridonosi bogatstvu društvenog i kulturnog života

Piše desk  /  09.09.2022., 16:36h

Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH sastala se danas s akademkinjom Ljerkom Ostojić i vodstvom Matice hrvatske Mostar.

Uz kandidatkinju Krišto, sastanku je nazočila i Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Akademkinja Ostojić govorila je o radu i aktivnostima Matice Hrvatske Mostar, posebnim je naglasila i ovogodišnju veliku obljetnicu, 180 godina od osnivanja Matice hrvatske, te je govorila i o povijesnoj ulozi Matice hrvatske, njezinu poslanju i važnosti koje traje i danas.

Također, sugovornici su komentirali i 24. izdanje manifestacije Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske u Mostaru, gdje su u mjesec i pol dana gledatelji uživali u dvadesetak programa ovogodišnjeg izdanja Mostarskog proljeća.

Krišto je naglasila važnim sve što je Matica hrvatska tijekom svojega djelovanja učinila za hrvatski narod na kulturnom, prosvjetnom, političkom, umjetničkom i znanstvenom području i društvenom razvitku.

„Matica svojim aktivnostima uvijek pridonosi bogatstvu društvenog i kulturnog života u svakom gradu i naselju“, istaknula je Krišto te naglasila kako Matica hrvatska ima i imat će potporu svih dužnosnika Hrvatskog narodnog sabora.

Predsjednica akademkinja Ljerka Ostojić i vodstvo Matice hrvatske Mostar iskazalo je potporu Borjani Krišto, kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima u BiH, kao i ostalim kandidatima Hrvatskog narodnog sabora BiH za sve razine vlasti.

Sastanku su ispred Matice hrvatske nazočili i akademik Josip Muselimović, počasni predsjednik; Misijana Brkić Milinković, glavna tajnica MH Mostar; Miro Petrović, član Predsjedništva MH Mostar i Vanja Prusina, voditeljica Ureda MH.

Dnevnik.ba

26. studeni 2022 17:36