Borjana Krišto kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH posjetila je danas Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u MostaruHDZ BIH -
StoryEditor
mostar

Krišto: HNK jedna od ključnih institucija za hrvatsku kulturu i hrvatski narod u BiH

Piše desk  /  05.09.2022., 15:53h

Borjana Krišto kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH posjetila je danas Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Mostaru te je s ravnateljem, razgovarala o brojnim projektima

Ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja prilikom sastanka s Borjanom Krišto, s kojom je i obišao prostore kazališta, govorio je o svim aktivnostima i planovima koje HNK ima u svome planu.

Ravnatelj Vukoja upoznao je kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Krišto, s predstavama i brojnim repertoarom kazališta, kao i gostovanjima u zemlji i inozemstvu, te nagradama koje osvajaju.

Posebno je govorio o aktivnostima nastavka i dovršetka izgradnje objekta HNK Mostar, te se zahvalio na kontinuiranoj pomoći i podršci koju dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH pružaju Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.  Također, veliku potporu dobivaju i od Vlade Republike Hrvatske, preko Ministarstva kulture i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kazao je ravnatelj Vukoja.

Krišto je istaknula značaj Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru uz obrazovne institucije, navela je, kako je i HNK jedna od ključnih institucija za hrvatsku kulturu i hrvatski narod u BiH. Izrazila je zadovoljstvo posjetom, pozorno pratila prezentaciju i ideje oko nastavka izgradnje objekta HNK-a Mostar te se upoznala s rezultatima koje to kazalište postiže u BiH, ali i na međunarodnim gostovanjima, festivalima na kojima dobiva brojne nagrade.

Krišto je na kraju izrazila očekivanje kako će se konačno krenuti u realizaciju oko nastavka izgradnje objekta HNK, kako bi uistinu bio pravi kulturni centar hrvatskog naroda sa svim sadržajima.

Predstavnici HNK Mostar iskazali su potporu Borjani Krišto, kandidatkinji Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima u BiH, te kandidatima Hrvatskog narodnog sabora za sve razine vlasti.

Uz Borjanu Krišto, kandidatkinju Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH u posjeti Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru nazočili su i Darijana Filipović, nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Slaven Zeljko, nositelj liste za Skupštinu HNŽ-a te Mario Kordić, gradonačelnik Mostara.

Dnevnik.ba

26. ožujak 2023 14:35