StoryEditor
Hrvatski pustolov

Kristijan Iličić: Kad bi se masovni ubica skrivao u školi, da li bi bilo moralno prihvatljivo sravniti je?

Piše desk  /  28.10.2023., 17:13h

Hrvatski pustolov Kristijan Iličić ponovo se oglasio povodom sukoba na Bliskom istoku kazavši da je ovo što se događa "od samog početka genocid".

Iličić se i ranije oglasio odmah nakon napada Hamasa te je na svojim profilima na društvenim mrežama podijelio niz snimaka koji prikazuju kako izgleda svakodnevica Palestinaca kako bi ljudima približio situaciju u kojoj žive, prenosi Klix.

Nakon posljednjih napada Izraela Iličić se ponovo oglasio te poručio da je "ovo što se događa od samog početka genocid".

"Večeras su krenuli s najžešćim bombardiranjem ikada. Ugasili su im sve telekomunikacije i internet što znači da planiraju kopnenu invaziju i čišćenje kompletne Gaze. Ljudi u mraku i strahu čekaju da umru. Cijeli svijet to gleda i podupire! Sve zapadne vlade!", naveo je na storyju.

Istaknuo je da je 3.000 djece ubijeno u 20 dana te poručio da će se brojke sutra drastično povećati "jer ovo što rade je bez presedana".

Potom je citirao i definiciju genocida prema Kaznenom zakonu Republike Hrvatske i poručio da se srami glasanja protiv hitnog primirja u UN-u.

Osvrnuo se i na pravdanje napada Izraela te izjave da "Hamas koristi Palestince kao živi štit".

"Kada bi se masovni ubojica skrivao u učionici punoj djece, da li bi ikada bilo moralno prihvatljivo sravniti cijelu školu sa zemljom", znakovito je upitao.

Ponovo je istaknuo činjenicu da u Gazi živi više od milijun djece, a da ih je 3.000 već izgubilo živote.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 21:57