StoryEditor
‘čekao je pravi trenutak‘

Kriminalist o smaknuću na Zrću: Ovo je napravio plaćeni ubojica, detalj sa snimke to pokazuje

Piše desk  /  26.08.2022., 10:06h

Sve je jasnije da je jučerašnje ubojstvo na Zrću bilo mafijaška likvidacija. Proizlazi to kako iz informacija o ubijenom koje su se dosad pojavile u javnosti, tako i iz načina izvršenja ubojstva.

Ubijeni je 38-godišnji državljanin Crne Gore Goran Vlaović. Prema neslužbenim informacijama, pripadnik je zloglasnog škaljarskog mafijaškog klana. Mediji u regiji u posljednjih su nekoliko godina nerijetko izvještavali o međusobnim likvidacijama ili pokušajima likvidacija pripadnika škaljarskog i kavačkog klana. Oba klana potječu iz Crne Gore, no razgranati su po Balkanu, posebno u Srbiji.

Zasad nema potvrde da je ubojica, inače državljanin Srbije, povezan s kavačkim klanom, no hrvatska policija sumnja na to kako Vlaovićevo ubojstvo ima mafijašku pozadinu, prenosi Index.

Ubojica se vratio na mjesto događaja pa opet pobjegao

Jučer se pojavila snimka ubojstva. Osumnjičeni prilazi Vlaoviću, puca mu s leđa u potiljak i potom bježi. No onda se navodno na trenutak vraća, provjerava Vlaovića i opet bježi. Sa snimke je teško zaključiti sa stopostotnom sigurnošću je li se upravo ubojica vratio.

Srpski kriminalist Dobrivoje Radovanović za Telegraf je komentirao ubojstvo. On kaže da se povratak ubojice na mjesto zločina jasno vidi na snimci.

"Mislim da je ubojstvo izveo plaćeni ubojica. Jedino se oni vraćaju da provjere je li meta mrtva. To se na snimci i jasno vidi. Muškarac bježi tek onog trenutka kada je siguran da je posao dobro obavljen", objašnjava Radovanović i napominje da će ubojica biti plaćen jedino ako je meta mrtva.

Radovanović kaže da je ubojica neko vrijeme pratio žrtvu. "Čekao je pravi trenutak za likvidaciju", dodaje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 02:24