Article_Top_970x250

Krešo Petek izašao iz Remetinca

'SAD IDEM DOMA'

Krešo Petek izašao iz Remetinca

sij 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Optužbe ne stoje i nisam kriv. Ja sam cijeli život samo radio, nisam nikad ni osuđivan i ovo mi je bilo... A valjda im je jedan novi došao. Idem doma se odmorit, umoran sam, rekao je Krešo Petek.

Krešo Petek, prvooptuženi u aferi Janaf jutros je izašao iz pritvora u Remetincu.

- Optužbe ne stoje i nisam kriv. Ja sam cijeli život samo radio, nisam nikad ni osuđivan i ovo mi je bilo... A valjda im je jedan novi došao. Idem doma se odmorit, umoran sam - rekao je Petek za HRT.

Prije mjesec dana sudac mu je produljio pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Prije dva dana bilo je ročište na zagrebačkom Županijskom sudu USKOK je tražio da mu se pritvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog dijela, to je odbijeno i sud je odlučio da se Peteku neće produljiti pritvor.

Podsjetimo, Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodno podmićivao i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i Nove Gradiške Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove.

Uskok je pokrenuo istragu protiv ukupno 14 osoba koje tereti za trgovanje utjecajem, davanje mita, nezakonito pogodovanje zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganja u tim nedjelima, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba