StoryEditor

Krešimir Dolenčić o dočeku, komentirao i gašenje mikrofona Thompsonu

Piše D  /  17.07.2018., 02:07h

Prema procjenama organizatora bilo je više od pola milijuna ljudi kroz cijeli Zagreb, piše Direktno.hr

Cijeli put od Zračne Luke "Franjo Tuđman" do Trga bana Jelačića trajao je cijelih šest sati, no ni to nije pokolebalo fantastične navijače koji su čekali Vatrene kroz Zagreb, ali i na samom Trgu bana Jelačića. Neki su bili od samog jutra te su ostali do kraja programa.

O događaju najbolje govori činjenica kako je zbog njega po prvi put u povijesti i odgođen Dnevnik HRT-a na čak tri sata te da ljude na trgu i ulicama nije omela ni kiša koja je počela padati.

Najveća erupcija oduševljenja nastala je naravno kad su Vatreni konačno došli na pozornicu. Pjevale su se pjesme Zaprešić Boysa, svi igrači su dobili priliku reći nešto publici, a klicalo se i izborniku Zlatku Daliću.

Fantastična noć je bila upotpunjena i pjevanjem domoljubnih pjesama koje su uglavnom predvodili igrači.

Za komentar sjajnog dočeka upitan je kazališni redatelj Krešimir Dolenčić koji je režirao cijeli spektakl.

"Odrađen je sjajan posao, sve je bilo fantastično i svi mediji pišu da je program prošao super", kratka ocjena je poznatog kazališnog redatelja.

Thompsonu na drugoj pjesmi ugašen mikrofon

Na samom kraju nastupao je i Marko Perković Thompson, koji je pjevao na želju igrača. Prvo je izveo hrvatsku navijačku himnu "Lijepa li si" pred razdraganim mnoštvom.

Nakon toga je kapetan Luka Modrić zamolio Thompsona da za kraj izvede njegov također veliki domoljubni hit "Geni kameni", međutim nije išlo baš glatko...

Kao što se vidi na snimci, Thompson je ostao bez matrice, na što je on i sam rekao kako može nastupiti i bez glazbe; u isto vrijeme voditelj programa Franjo Ridjan je poveo navijačku pjesmu "Srce Vatreno", ali se Thompson snašao i zapjevao "Geni kameni" a capella.

No ubrzo je isključen mikrofon. Thompson je ostatak otpjevao bez tona u mikrofonu, zajedno s Vatrenima koji su mu se pridružili i publikom.

Dolenčić: To je tipično hrvatski, što bih ja sad trebao odgovarati kakva je bila Vrsaljkova frizura?

Dolenčić je za Direktno pojasnio zašto nije bilo glazbe na Thompsonovoj izvedbi:

"Program je završio, imao je svoj kraj i svoju formu i program je bio gotov."

Na komentare o kritikama zbog Thompsona te zbog kratkog trajanja programa gdje su Vatreni bili na pozornici, Dolenčić kratko odgovara:

"To je tipično hrvatski, što bih ja sad trebao odgovarati i za to kakva je bila frizura od Vrsaljka. Program je trajao više od šest sati, igrači su putovali više od 16 sati. Bilo je sve fantastično."

Za kraj napomenimo kako su reakcije hrvatskih građana u zemlji i dijaspori fantastične te kako se može reći da je jedan događaj napokon ujedinio sve Hrvate. Prijenos iz Hrvatske su radile i velike strane medijske kuće poput ABC Newsa i RT-a.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:03