Article_Top_970x250

Krešić za Dnevnik.ba Hrvati neće pristati na bošnjačku državicu

REAKCIJE - DOM NARODA

Krešić za Dnevnik.ba Hrvati neće pristati na bošnjačku državicu

srp 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(foto: Naša TV- screnshoot)

Hrvati neće pristati na bošnjačku državicu, smatra Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista. 

"Ako stvarno netko vjeruje da će na ovaj način poraziti Hrvate i napraviti bošnjacku državicu mora biti svjestan kako Hrvati na to neće pristati i da će se oduprijeti svim silama. Uostalom oduprijeli su se Miloševiću i JNA", rekao je za Dnevnik.ba, Zoran Krešić, analitičar i novinar Večernjeg lista. 

Podsjetimo, federalni Dom naroda jučer nije glasao o Prijedlogu Zakona o izbornim jedincama jer je sjednicu sabotirao Klub Bošnjaka na čije je inzistiranje i sazvana. 

Predlagači zakona su bošnjačke stranke. Lidija Bradara (HDZ BiH), predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH i Drago Puzigaća (SNSD) dopredsjedatelj Zakon su ocijenili kao destruktivan i štetan po vitalne interese jer se nalazi na listi pitanja za vitalne interese. Time je zapravo propao entitetski udar bošnjačkih stranaka na BiH i njene institucije. 

Krešić je pozvao bošnjačke stranke i sve relevantne javnosti iz tog naroda da javno progovore i prestanu s politikom preglasavanja Hrvata u BiH. 

"Pozivam sve bošnjačke stranke, pojedince iz toga naroda da javno progovore i prestanu s politikom preglasavanja, negiranja prava Hrvata zbog naše zajedničke budućnosti", kazao je Krešić. 

Krešić je, također, kazao kako se nada da će hrvatsko vodstvo u BiH pokazati vipe odlučnosti u ovim procesima. 

"Nadam se da će međunarodna zajednica imati više svijesti i uvidjeti koliko je opasno poduprijeti entitetski udar na državu BiH podržavajući svesrdno kršenje odluke Ustavnog suda BiH", izjavio je Krešić. 

Ipak, navodi, ukoliko to postane pravilo, onda ni Ustavni sud BiH čije se odluke negiraju neće moći zaustaviti RS-a da provede referendum i odcijepi se od BiH. 

"Žalosno je ali pojedini veleposlanici koji zbog očuvanja vlastite pozicije su postali najveći prekršitelji Daytona", zaključio je Krešić. 

G. Lujanović / Dnevnik.ba  

Article_Bottom_970x250