StoryEditor

Krešić: Komšić suvremeni trabant Miloševićeve politike

Piše D  /  20.11.2018., 04:11h

Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista, komentirao je za Dnevnik.ba današnju inauguraciju novog saziva Predsjedništva BiH i pokret #SejdoKomsic.

"Željko Komšić je sebi osigurao mjestu u ‘hall of fame‘ među najnepopularnijim petokolonašima i izdajicama kao kršitelj temeljnih ljudskih i nacionalnih prava", kazao je Krešić komentirajući inauguraciju Komšića nametnutog bošnjačkim glasovima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Komentirajući pokret #SejdoKomsic čiji su aktivisti jutros plakatima, transparentima i drugim akcijama iskazali nezadovoljstvo Hrvata u BiH, Krešić je ocijenio kako je Komšić uspio nadići čak i samog Sejdu Bajramovića koji je do sada bio simbol preglasavanja, majorizacije i nametanja iz bivše Jugoslavije.

"Komšić je suvremeni trabant Miloševićeve politike jer je uz to što je negativna osoba, donio i mnogo političke koristi Hrvatima u BiH za nastavak njihove borbe za slobodu", smatra Krešić.

Ocijenio je i kako je Komšić ujedinio Hrvate u BiH jer se oni, prema njegovim riječima, ujedinjuju samo kada protiv sebe imaju zlo.

"On je razlog zašto se u EU institucijama razgovara o tom fenomenu, on će biti razlog zbog kojeg će se mijenjati Izborni zakon BiH i Ustav BiH, ne onako kako to Komšić očekuje, nego da bi se pomoglo Hrvatima u BiH da ostvare jednakopravnost u svojoj zemlji", rekao je Krešić.

Krešić je istaknuo i kako podupire pokret #SejdoKomsic jer je to jedan od načina da se u potpunosti razobliči miloševićevska politika.

"Želim reći što se tiče samoga Bajramovića, da sam ja bio i prije ovoga ‘pokreta.Naravno da podupirem aktivizam u pravcu potpunog razobličavanja ove miloševićevske politike", kazao je Krešić.

G. L. / Dnevnik.ba 

15. travanj 2024 21:17