StoryEditor
sum

Krenuli upisi na studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru

Piše fena  /  30.08.2023., 12:37h

Otvorene su prijave za rujanski razredbeni postupak za upis na sveučilišne preddiplomske studije Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru (SUM) i vršit će se do 8. rujna 2023. godine.

Prijave se dostavljaju preko online platforme upisi.sum.ba uz naknadno dostavljanje originalne dokumentacije.

U Sveučilišnom centru Posavina u Orašju otvorene su prijave za upis na preddiplomske studije Socijalnog rada, Novinarstva i Odnosa s javnošću. Studenti koji pohađaju dislociranu nastavu u Orašju imaju ista prava i obveze kao i studenti matičnog studija na SUM-u.

Na Fakultetu se pokreće novi preddiplomski i diplomski studij Sigurnosne i međunarodne studije koji se može studirati u statusu redovitog studenta, redovitog studenta uz plaćanje i izvanrednoga studenta. Novi je studij koncipiran i usuglašen sa svim relevantnim tokovima i trendovima unutar disciplina međunarodnih odnosa i sigurnosnih studija.

Na mrežnim stranicama (http://ff.sum.ba i http://upisi.ff.sum.ba) mogu se pronaći sve informacije vezane za upise i potrebnu dokumentaciju kao i informacije o načinu utvrđivanja uspjeha u srednjoj školi.

Budućim studentima nudi se 11 jednopredmetnih i 11 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Kada se uzmu u obzir sve kombinacije, na preddiplomskoj razini moguće je upisati 63 različite studijske kombinacije.

Studijski programi koji se mogu upisati su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Povijest, Povijest umjetnosti, Psihologija, Socijalni rad, Talijanski jezik i književnost te Sigurnosne i međunarodne studije.

Na Filozofskome fakultetu se na godišnjoj razini održava više od sto edukativnih, kulturnih i raznih događanja u organizaciji Fakulteta, ali i studentskih udruga čime se potiču studentske izvannastavne aktivnosti koje jačaju njihovu kreativnost, priopćio je mostarski Filozofski fakultet.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:01