StoryEditor
pad aviona

Kremlj se oglasio prvi put o smrti Prigožina

Piše desk  /  25.08.2023., 13:08h

Optužbe protiv Kremlja potpuna su laž, izjavio je Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja o padu zrakoplova u kojem je bio i zloglasni vođa Wagner grupe, Jevgenij Prigožin.

Peskov je rekao da je bilo mnogo spekulacija o rušenju zrakoplova i tragičnoj smrti putnika.

"Na Zapad, naravno, spekulacije stižu iz određenog kuta. Sve je potpuna laž. Kad govorimo o tome vodit ćemo se samo činjenicama. Činjenice se moraju razjasniti u službenoj istrazi koja upravo traje", rekao je Peskov, dodajući da tih činjenica, u ovom trenutku, nemaju mnogo. 

Na pitanje ima li Kremlj potvrdu da je Prigožin nedvojbeno bio u zrakoplovu, Pestov je ponovio da čekaju rezultate istrage, prenosi Dnevnik.hr. 

Što se događa? 

Ruske vlasti su u četvrtak rekle da je Prigožin bio naveden kao putnik u avionu koji je pao sjeverozapadno od Moskve u srijedu navečer, dva mjeseca nakon što je poveo neuspjelu pobunu protiv vojnog vrha. 

Ruski istražitelji pokrenuli su istragu o tome što se dogodilo, ali nisu službeno potvrdili identitet deset tijela izvučenih iz olupine.

"Još nema definitivnog dokaza da je Prigožin bio u avionu, a poznat je po provođenju iznimnih sigurnosnih mjera. Međutim, vrlo je vjerojatno da je doista mrtav", reklo je britansko ministarstvo u obrambenome obavještajnom ažuriranju objavljenom na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 03:30