StoryEditor
Dmitrij Peskov:

Kremlj poručio SAD-u: "Vi uopće ne razumijete Putina. To će imati loše posljedice"

Piše desk  /  31.03.2022., 13:53h
Kremlj je reagirao na tvrdnje američkih obavještajnih službi da ruskog predsjednika Vladimira Putina njegovi savjetnici dovode u zabludu o Ukrajini i sankcijama.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je moskovskim novinarima da "ni američki State Department, ni Pentagon nemaju stvarne informacije o tome što se događa". "Oni jednostavno ne razumiju što se događa u Kremlju", rekao je.

"Oni ne razumiju predsjednika Putina, ne razumiju kako se donose odluke i ne razumiju stil našeg rada", rekao je. Peskov je dodao da je to zabrinjavajuće jer "takav potpuni nesporazum dovodi do pogrešnih odluka koje imaju loše posljedice".

SAD: Putin misli da ga vojska zavarava o ratu u Ukrajini

Podsjetimo, američki dužnosnik je za NBC rekao da zbog neuspjeha ruske vojske u Ukrajini rastu tenzije između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vojnih zapovjednika, odnosno ministarstva obrane.

Ruski predsjednik, tvrdi američki dužnosnik, smatra da ga je vojska "prevarila" u izvještajima o invaziji na Ukrajinu. Dužnosnik je dodao kako informacije o ruskim gubicima, ali i utjecaju zapadnih sankcija, ne dolaze do Putina jer mu se "njegovi savjetnici ne usuđuju reći istinu".

"Postoje tenzije između Putina i ministarstva obrane zbog Putinovog nepovjerenja u čelnike ministarstva", rekao je dužnosnik.

Američki dužnosnik je rekao da "Putin nije znao da vojska u Ukrajini koristi i gubi ročnike, što jasno pokazuje slom u sustavu izvještavanja ruskog predsjednika".

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:18