StoryEditor
glasnogovornik kremlja

Kremlj odbacio europska upozorenja o ruskoj propagandi: "Sve što je u suprotnosti s glavnim narativom sada je označeno kao propaganda od strane Zapada"

Piše desk  /  13.02.2024., 15:20h

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je u utorak europska upozorenja o “ruskoj propagandi”, rekavši da je sve što je u suprotnosti s glavnim narativom sada označeno kao propaganda od strane Zapada.

Peskov je upitan o sastanku ministara vanjskih poslova Francuske, Njemačke i Poljske u ponedjeljak na kome su upozorili na nagli porast ruske propagande u europskim zemljama uoči izbora za Europski parlament u lipnju.

U razgovoru s novinarima, glasnogovornik Kremlja je rekao: "Sada je očigledno da svi izvori, mediji ili materijali s interneta koji ne ispunjavaju kriterije, ne djeluju unutar informativnog toka i pokušavaju da prate događaje s raznih strana, odmah prepoznati kao propagandno oruđe"

- To je apsolutno suprotno idealima slobode tiska i još jednom pokazuje spremnost vlasti da kazni medije koji im se ne sviđaju. To se sada često događa u Europi – kazao je on, prenosi Reuters.

Zapadne zemlje u više su navrata optuživale ruske operativce da koriste društvene mreže i internet za širenje lažnih ili obmanjujućih informacija kako bi ih potkopavali, promovirali Rusiju ili pokušavali natjerati javno mnijenje da ne podrži Ukrajinu u njenoj borbi protiv Rusije, prenosi Reuters.​

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:43