StoryEditor
rat u ukrajini

Kremlj ne vjeruje Ukrajincima: "Zelenski se nikada nije pridržavao dogovora. Tim američkim raketnim bacačima mogu gađati Rusiju"

Piše desk  /  01.06.2022., 20:11h

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov komentirao je odluku SAD-a da Ukrajini isporuči višecijevne raketne bacače HIMARS te je poručio kako Kremlj ne vjeruje da će ih Ukrajina koristiti samo za mete unutar njihove teritorije.

Na pitanje da li Kremlj vjeruje u izjave Zelenskog kako će Ukrajina sustave koristiti samo na područjima gdje se vode borbe, Peskov je bio kategoričan.

"Ne, ne vjerujemo u te izjave. Da biste vjerovali, morate imati iskustvo u slučajevima kada su ta obećanja ispunjena. Nažalost, takvog iskustva uopće nemamo", rekao je Peskov.

Nakon toga, Peskov je izjavio kako se Zelenski nikada nije pridržavao dogovora.

"Naprotiv, čitav tok događaja potvrđuje da, počevši od izbornog obećanja Zelenskog da će jednom zauvijek prekinuti rat na jugoistoku Ukrajine, obećanje nije ispunjeno, sporazumi iz Minska nisu ispunjeni, potonuli su u zaborav i to krivicom ukrajinske strane", mišljenja je glasnogovornik ruskog predsjednika.

Također, naglasio je kako Rusija poduzima sve vojne mjere kako bi smanjila rizike u slučaju da Ukrajina dobije MLRS sisteme.

"Naši resori i Ministarstvo obrane procjenjuju sve rizike i poduzimaju odgovarajuće mjere. Međutim, treba reći da ovdje nema ništa novo, vjerujemo da SAD namjerno i marljivo dolijevaju ulje na vatru. SAD se očigledno drže borbe protiv Rusije do posljednjeg Ukrajinca", zaključio je Peskov.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 02:47