StoryEditor
NIŠTA OD POSJETA ZASAD

Kremlj demantirao Papu: Nije bilo ‘značajnih kontakata’ po pitanju Franjinog posjeta Rusiji

Piše desk  /  08.07.2022., 18:34h

Iako je Franjo u razgovoru za Reuters kazao kako je ostvarena komunikacija između državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova o mogućem posjetu Svetog Oca Moskvi, Kremlj tvrdi da značajnih kontakata po tom pitanju nije bilo.

Rusija je opovrgnula da je bilo ikakvih “značajnih kontakata” između Moskve i Vatikana po pitanju organizacije Papinog posjeta Moskvi.

Vijest je to koju je prenijela ruska agencija Interfax citirajući glasnogovornika Kremlja Dimitrija Peskova, piše Bitno.net.

“O takvom posjetu na najvišoj razini bi se trebalo razgovarati, trebalo bi ga pripremiti, ali koliko mi je poznato u ovom trenutku nema značajnih kontakata po tom pitanju”, kazao je Peskov novinarima upitan o potencijalnom susretu između Putina i Franje.

Podsjetimo, u nedavnom intervjuu za agenciju Reuters papa Franjo kazao je kako je ostvaren kontakt između državnog tajnika Svete Stolice kardinala Pietra Parolina i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova o mogućem posjetu Svetog Oca Moskvi.

Franjo pokušava otvoriti prozor za dijalog s Moskvom od samog početka ruske agresije pa je tako na sam dan kad je rat započeo osobno posjetio rusko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici.

S druge strane Papa je već više puta pozivan u Kijev, kako od strane ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, tako i od gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička.

U razgovoru za Reuters Papa je kazao kako postoji mogućnost posjeta Kijevu nakon puta u Kanadu zakazanog za kraj srpnja, ali je naglasio da prvo želi otići u Rusiju.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 03:31