StoryEditor
borba protiv korupcije

Kreće provjera diploma medicinskih radnika u Sarajevu. Hoće li Sebija dostaviti svoju diplomu?

Piše desk  /  27.11.2021., 20:48h
Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Županije Sarajevo, na čijem je čelu Erduan Kafedžić, započeo je s provjerama diploma zaposlenih u medicinskim ustanovama u Županiji Sarajevo (ŽS), saznaje „Avaz“.

Prema informacijama kojima raspolaže Avaz, prvo će biti provjerene diplome zaposlenih u akademskim ustanovama, a nakon toga i diplome radnika u zdravstvenim ustanovama, prije svih u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako saznaju, Ured je prvo uputio zahtjev Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dostavljanje kopija diploma za sve zaposlene.

image

Faksimil zahtjeva
 

AVAZ -

- Tražene dokumente potrebno je dostaviti Uredu u što kraćem roku, ne dužem od sedam dana - navodi se u zahtjevu u čijem posjedu je „Avaz“.

image

Faksimil zahtjeva
 

AVAZ -

Avaz je kontaktirao i dekana Stomatološkog fakulteta Muhameda Ajanovića, koji je rekao da je iznenađen činjenicom da se krenulo s ovakvim aktivnostima u okviru Univerziteta u  Sarajevu (UNSA), počevši od Stomatološkog fakulteta, ali da pozdravlja rad antikorupcionog tima, koji je u ovom slučaju očigledno izmanipuliran podacima Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, što je detektirano u velikom broju ranijih slučajeva, kada je slao prijave Tužiteljstvu ŽS.

Prijave ispita

-Mi ćemo dostaviti svu traženu dokumentaciju, a za dekana i prijave ispita dodiplomskog i postdiplomskog studija, zatim kopije specijalističke knjižice, zapisnik s specijalističkog ispita, ali i kopiju diplome specijalističkog ispita te odluke o izboru u zvanje primarijus. Ovim putem pozivam sve članove medicinske grupacije, ali i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović, da isto uradi kako bi se konačno skinula anatema s njene diplome - rekao je Ajanović.

Ajanović je dodao: "Nije mi najjasnije ali svakako prepoznajem rukopis osobe koja više puta, teškim zloupotrebama službenih ovlaštenja djeluje protiv Stomatoloskog fakulteta, uposlenika i mene, manipulirajući činjenicama i pojedincima koji su zaposleni u Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo, Federalnoj upravi policije, Poreznoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje BiH, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu kao i u pojedinim veleposlanstvima smještenim u Sarajevu, a mislim naravno na direktora OSA BiH Osmana Mehmedagića".

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 09:41