Article_Top_970x250

KREATIVNA BESMISLICA Plenković komentirao povezanost hrvatskih obavještajnih službi i vehabija: To je nonsens

neum

KREATIVNA BESMISLICA Plenković komentirao povezanost hrvatskih obavještajnih službi i vehabija: To je nonsens

ožu 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

​​​​​​​Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović i predsjednik Vlade Republike hrvatske Andrej Plenković osvrnuli su se danas u Neumu i na optužbe pojedinih medija kako su obavještajci i visoki diplomati RH sudjelovali u vrbovanju pripadnika selefijskog pokreta u BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjednik hrvatske Vlade istaknuo je kako se radi o vrlo kreativnoj insinuaciji i nonsensu kojega oštro odbacuje kao premijer države koja se snažno bori protiv terorizma.

Dragan Čović pridružio se hrvatskom kolegi u osudi objave ovakvih dezinformacija, te je otišao i korak dalje ustvrdivši da takve manipulacije nadilaze čak i onu razinu komunikacije na koju smo navikli od takvih struktura.

Predsjednika HNS-a ne čudi što ovakve insinuacije idu preko institucija BiH, a smatra kako ih kao takve ne bi trebalo ni komentirati da samo dan prije u javnost nije izašao spin o izostanku osude višegradskog četničkog skupa.

Hrvatski politički predstavnici, naglasio je Čović, najoštrije osuđuju takve skupove, jednako kao i medijske dezinformacije koje imaju zadatak skrenuti pozornost javnosti sa bitnih tema te je istaknuo osobitu zabrinutost zbog onih skupina koje su infiltrirane u obavještajni sustav Bosne i Hercegovine i koje potiču stvaranje i plasiranje ovakvih spinova.

N. Lovrić / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250