StoryEditor

Kramarić u idealnoj momčadi sezone u Bundesligi

Piše D  /  24.05.2021., 10:05h

Prvi je Hrvat koji je zabio 20 golova u jednoj sezoni Bundeslige. Na osobnom je planu imao sezonu za pamćenje - uz rekord je slavio i ulazak u bračne vode s dugogodišnjom djevojkom Mijom Ćurković - a nakon posljednjeg kola stigla je još jedna prestižna nagrada: u momčadi je sezone, prenose 24sata.hr.

Andrej Kramarić (29) bit će jaka uzdanica hrvatske nogometne reprezentacije na predstojećem Euru. Bivši napadač Dinama, Rijeke i Leicestera izabran je u idealnu postavu sezone prema njemačkom Bildu.

- Sezona nije bila laka (tek 11. mjesto, op.a). Sjajno smo je započeli, a onda je došao korona virus. Sad sam presretan s rekordom i veselim se Europskom prvenstvu - rekao je Kramarić, najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima i prvi koji je zabio 20 komada u jednoj sezoni za taj klub.

Dodao je tomu i šest asistencija u 28 ligaških nastupa te još dva gola u Europskoj ligi i dva u njemačkom kupu. Ukupno okruglih 25 komada!

Je li vrijeme za Andrejev iskorak na klupskom planu? Ugovor mu istječe na ljeto iduće godine, u Hoffenheimu je već pet i pol sezona i sigurno je igrač i za veće domete.

Kad je zdrav, a prošlih godina imao je puno problema s koljenom i propustio četiri reprezentativne akcije u nešto više od godinu i pol, onda Zlatko Dalić nema briga u sastavljanju napada. Takvoga ga trebamo i protiv Engleza, Čeha i Škota i na putu do Katara.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:01