Article_Top_970x250

Kraljice šoka šokirane: Nisu dobile ni lipu od saveza

gdje je zapelo?

Kraljice šoka šokirane: Nisu dobile ni lipu od saveza

sij 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA/EFE

Uspjeh hrvatskih rukometašica i europska bronca vrlo brzo su zaboravljeni, kao i obećanja koja su im nakon dolaska u Zagreb mnogi davali. Govori o tome činjenica da "kraljice šoka"  ni mjesec dana nakon prvenstva od matičnog savez nisu dobile ni lipe.

Ne tako davno s njima su se svi fotografirali, uključujući predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. 

Obećavale su im se premije i novčane nagrade, no ni mjesec dana nakon povijesnog uspjeha na račune rukometašica nije sjela ni lipa.

"Što da vam kažemo, niti nam se itko iz Saveza javio, niti su nam rekli kolike su premije, niti smo išta dobile. Evo, niti znamo kad ćemo dobiti, ako ćemo dobiti", reklo je nekoliko rukometašica novinarima 24sata, razumljivo, inzistirajući da ostanu anonimne.

"Istina je, nisu dobile premije", potvrdio je čelnik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, a razlog je, kako kaže, "protokolarne naravi". 

"Prvo se treba sastati upravni odbor te odlučiti kolike će biti premije i kad će biti isplaćene. Tek kad odlučimo, onda se ide u isplatu. Curama će biti plaćeno, nema brige, u to mogu svi biti sigurni, samo da prođemo proceduru, Pa tek je siječanj, prvenstvo je netom završilo", rekao je.

Dnevnik.ba