StoryEditor
procurilo

Kraljica troši milijune kako bi spasila princa koji je pod jezivim optužbama

Piše desk  /  02.10.2021., 20:44h
Andrew je optužen za seksualno zlostavljanje, a kraljica čini sve što može da mu pomogne

Kraljica Elizabeta II. troši milijune funti financirajući borbu princa Andrewa protiv optužbi za seksualno zlostavljanje, tvrdi se u izvješćima. Vojvodu od Yorka tuži u New Yorku Virginia Giuffre, danas 38-godišnjakinja, koja tvrdi da ju je seksualno zlostavljao tijekom tri zasebne prilike kad je imala 17 godina - u Londonu, New Yorku i na Karipskom otoku milijardera i pedofila Jeffreyja Epsteina, prenosi Daily Mail.

Andrew (61) je odlučno odbacio optužbe. Elizabeta II. (95) je pristala platiti njegovu pravnu obranu prošle godine nedugo nakon katastrofalnog intervjua za BBC Newsnight, prema Daily Telegraphu.

Vojvoda je prošli tjedan proširio svoj američki pravni tim uključivši Melissu Lerner uz svog glavnog savjetnika Andrewa Brettlera. Vjeruje se da Brettler naplaćuje oko 2000 dolara na sat.

Kraljica će navodno sredstva prikupljati sa svog privatnog imanja Vojvodstvo Lancaster. Očekuje se da će se visina računa dosići milijunske cifre jer bi se građanski spor protiv Andrewa mogao nastaviti mjesecima ili čak godinama.

Potencijalna nagodba ili isplata štete koštali bi milijune više povrh ukupnog računa.

Lerner radi za Lavley Singer sa sjedištem u Los Angelesu - vrhunske odvjetničke tvrtke koja je poznata po uklanjanju pravnih problema poznatih osoba.

Istog dana, odvjetnik Andrewove tužiteljice Virginije Roberts rekao je da je Epsteinovo imanje pristalo otkriti detalje tajne nagodbe između nje i Epsteina - za koju vojvoda tvrdi da bi ga mogla zaštititi od odgovornosti.

U intervjuu za BBC 2019. godine Andrew je tvrdio da se ne sjeća da je ikada upoznao Roberts, sada 38-godišnju majku troje djece koja živi u Australiji i nosi prezime supruga Giuffre.

No, sada ozloglašena fotografija, snimljena u londonskoj gradskoj kući Epsteinove navodne "madam" Ghislaine Maxwell, prikazuje Andrewa kako je s osmijehom stavio ruku oko Virginijina struka, dok Maxwell stoji u pozadini.

Lerner, koja je u prošlosti zastupala rock zvijezde, zatražila je dopuštenje da zastupa Andrewa s formalnim zahtjevom da bude odvjetnik.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:29