U okviru Mjeseca hrvatske knjige u petak je organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad održana književna večer ”Kraljevstvo riječi” s Društvom hrvatskih književnika Herceg BosneFOTO: FENA/MARIO LONčAR -
StoryEditor
Mjesec hrvatske knjige

‘Kraljevstvo riječi‘ s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne

Piše fena  /  13.11.2021., 10:34h
U okviru Mjeseca hrvatske knjige u petak je organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad održana književna večer "Kraljevstvo riječi" s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Književnici, članovi Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne Ivan Baković, Ivana Ćurić, Iva Bagarić, Marija Pavković Baković, Tomislav Majić, Mijo Tokić, Marko Tokić, Ljuba Đikić, Sonja Jurić, Ivo Raguž, fra Miljenko Stojić, Marela Jerkić Jakovljević i Ilija Smiljanić tom su prigodom čitali svoje pjesme i ulomke iz svojih dijela.

- Nadam se da smo učinili malo plemenitiju ovu večer. Čitajući ono što smo mi stvarali, a to je samostalan čin, pa kada to predstaviš publici i vidiš njihove pozitivne reakcije, znaš da si nešto dobro napravio – kazao je tom prigodom predsjednik Društva književnika Herceg Bosne Ivan Baković.

U okviru književne večeri nagrađeni su i najčitatelji Gradske knjižnice Tomislavgrad, a to su u 2021. godini Ivan Ljubas i Darinka Sučić.

Književna večer održana je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za knjižničnu djelatnost, Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ te Općine Tomislavgrad.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 14:03