StoryEditor
potpisan sporazum

Kralj Tvrtko I. dobiva spomenik u Sarajevu

Piše fena  /  07.07.2022., 11:29h

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić potpisali su jučer u sarajevskoj Vijećnici sporazum o financijskoj podršci izgradnji i podizanju spomenika bosanskog kralja Tvrtka I. Kotromanića.

Općina Centar će u financijskoj podršci izgradnje i podizanja spomenika bosanskog kralja Tvrtka I. Kotromanića sudjelovati s 50.000 maraka.

Načelnik Mandić pozdravio je izgradnju i podizanje ovog spomenika koji će imati svoju simboliku, ljepotu i povijesnu važnost, priopćeno je iz Općine Centar.

- Raduje me da Općina Centar i Grad Sarajevo zajednički realiziraju projekat koji za cilj ima sačuvati sjećanje na jednu od najznačajnijih figura u povijesti Bosne i Hercegovine - kazao je Mandić.

Gradonačelnica Karić istaknula je da zajedno moramo činiti maksimalne napore da sačuvamo sjećanje na velika i značajna imena naše povijesti, među kojima je kralj Tvrtko koji predstavlja povijesno naslijeđe svih građana i naroda BiH.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što je i Općina Centar na čelu s načelnikom Srđanom Mandićem iskazala zainteresiranost za realizaciju ovoga projekta na čemu smo veoma zahvalni - istaknula je Karić.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 12:59