StoryEditor

Kralj iz Sutjeske: Ljepše slavlje mi je bilo u Hrvatskoj

Piše D  /  05.06.2019., 06:06h

Nakon što se popeo na krov Europe, opet je sa suigračima iz reprezentacije. Dejan Lovren jučer se priključio pripremama koje su Dalić i društvo započeli još u subotu.

Slavlje je iza njega, ali dojmovi se još nisu slegli. Iako nije imao minutažu, Lovren je presretan zbog europskog naslova s Liverpoolom.

"Doček u Liverpoolu je bio prekrasan, pitali su me neki ljudi iz kluba i igrači jesam li ikada doživio sličan doček, ja sam im rekao da je prošlo ljeto u Hrvatskoj bilo još bolje", otkrio je Lovren. 

Je li mu bilo žao što nije igrao u finalu?

"Normalno da mi je bilo žao, ali imao sam tu čast igrati prošle godine kada smo bili u finalu. Najbitnije mi je bilo zbog momčadi da nešto konačno osvojimo, uvijek smo bili blizu, a tako daleko. Zbog suigrača mi je drago, znam što smo sve prolazili i sada nam se sve vratilo", dodao je europski prvak.

"Mislim da natjecateljski ritam je jeidno što mi možda malo nedostaje. Fizički i mentalno sam spreman, sada sam iskusniji i znam se pripremiti kako treba", dodao je.

Prošle godine u finalu su se opekli protiv Real Madrida, a ove su pak Redsi sve naplatili.

U subotu slijedi nova utakmica, i to ona protiv reprezentacije Walesa.

"Nezgodna momčad s puno jakih individualaca i sigurno neće biti lako. Termin je nezgodan, ali igramo pred punim stadionom naših navijača i nemamo alibija", tvrdi Lovren.

Izbornik Dalić još je prije nekoliko dana naglasio da su opasni u kontrama. Možda nemaju Ramseyja, ali imaju Balea te još nekoliko brzih i jako nezgodnih igrača. A Hrvatska ima dosta problema s ozljedama.

"Svaki iskusni reprezentativac fali, bez njih nije isto da se ne lažemo. Ali bez svakog se može ova reprezentacija ima dovoljno igrača", rekao je Lovren.

A trebat će paziti i na obrambene prekide jer otkako je Dalić na klupi, reprezentacija je primila 14 golova. I Lovren je svjestan da reprezentacija ima poteškoća u defenzivnom skoku nakon prekida. 

"Možemo ih i dalje primati, samo da pobjeđujemo. Greške se mogu i moraju ispravljati, ne smijemo si dozvoliti da nam se ponove stvari poput onih u Mađarskoj, ipak smo izgradili jednu sliku o nama nakon Svjetskog prvenstva", rekao je Lovren, prenosi Direktno.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:02