StoryEditor

"Krajnje je vrijeme da Komšić prestane držati lekcije Srbiji"

Piše D  /  07.07.2020., 02:07h

- Srbija je država u punom smislu te riječi, koja ima svoju demokratski izabranu vlast i regularan pravosudni sustav i nije nikakav "režim", kako to često u javnosti pokušava nakaradno plasirati Komšić. U Srbiji postoji načelo vladavine prava koje se striktno primjenjuje i poštuje - kazao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentira Komšićevu izjavu povodom presude Odjela za ratne zločine Višeg suda u Beogradu koje je osudilo na 10 godina zatvora nekadašnjeg upravnika vojničkog pritvora za Srbe "Ilidža" u Hrasnici Huseina Mujanovića, u kojoj je iznio niz optužbi na račun Srbije, Dodik je rekao da Komšić ne može napadati jednu demokratsku i civiliziranu zemlju kao što je Srbija.

- Miješanje u pravosuđe jedne suverene zemlje kao što je Srbija može samo negativno i destabilizirajuće uticati na dobrosusjedske odnose i međusobnu suradnju - ocijenio je Dodik.

Mujanović je osuđen na 10 godina zatvora zbog kaznenog djela ratni zločin protiv Srba, srpskih civila, njihovog protuzakonitog zatvaranja, nečovječnog postupanja, izdavanja naredbi i sudjelovanja u nanošenju ozljeda tjelesnog integriteta od srpnja 1992. do listopada 1992. godine.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 10:16