StoryEditor

Kraj za Bobana u Milanu: Rossoneri se dogovorili s Leipzigovim čudotvorcem

Piše D  /  19.02.2020., 04:02h

Rangnick se već dugo vremena povezuje s posrnulim talijanskim gigantom, dok su njemački mediji o njegovom preuzimanju Milana pisali prije nekoliko mjeseci.

Talijanski Calciomercato također je objavio priču u kojoj ističe da bi Rangnick imao potpunu kontrolu u klubu sa San Sira, a to znači da bi izravno sudjelovao u kupovini, prodaji, skautiranju i treniranju nogometaša.

Rangnick bi objedinio te četiri uloge što bi onda značilo i kraj za Paola Maldinija i Zvonimira Bobana u Milanu. Također, navodi se da trenutačni trener Stefano Pioli neće voditi Rossonere iduće sezone. L‘Equipe piše da je Rangnick već potpisao predugovor s Milanovim vlasnicima, američkim fondom Elliott.

Francuzi vjeruju da taj predugovor sadrži i penale prema kojima njemačkom stručnjaku moraju isplatiti određenu svotu novca ako se odluče povući iz pregovora. 

Nijemac je na glasu kao jedinstven stručnjak teškog karaktera jer zahtijeva da ga se u klubu pita za baš sve. Upravo je on autor moćnog RB Leipziga koji je u zadnjih deset godina prošao put od najnižih njemačkih rangova do momčadi koja će ove sezone igrati u osmini finala Lige prvaka.

Leipzig se trenutačno bori s Bayernom za titulu njemačkog prvaka, a Rangnick je zaslužan za otkriće i razvoj kvalitetnih mladih igrača kakvih u Leipzigu ima napretek.

Prošle sezone Rangnick je vodio Leipzig, a trenutačno je u ulozi direktora sporta i razvoja u klubu. 

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore LiveScore
24. travanj 2024 09:10