Article_Top_970x250

KOZARSKA DUBICA: SIPA otkrila veću količinu naoružanja i vojne opreme, slobode lišena jedna osoba

akcija sipe

KOZARSKA DUBICA: SIPA otkrila veću količinu naoružanja i vojne opreme, slobode lišena jedna osoba

lis 19, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na teritoriju Kozarske Dubice otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i vojne opreme.

Postupajući po naredbi Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan stambeni objekat na teritoriju Kozarske Dubice.

Tijekom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 15 različitih pušaka, šest ručnih bombi, pet pištolja različitog kalibra, devet optičkih nišana za puške, tri kubure, jedan prigušivač, sedam velikih noževa – bajoneta, 468 malokalibarskih metaka, 330 komada pištoljskog streljiva, 1180 komada puščanog streljiva municije, jedan metak za broving, 21 komad sporogorećeg štapina i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizirane su uz potporu policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 361. KZ RS „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će tijekom dana (19.10.2017. godine), uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu i počiniocu, biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiteljstvu.

Aktivnosti u okviru ovog predmeta intenzivno se nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja kaznenog djela.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250