Article_Top_970x250

Kovačiću veliki komplimenti: Mateo je klasa za sebe, on je ključan igrač Chelseaja!

tek kad ga nema uočite njegov značaj

Kovačiću veliki komplimenti: Mateo je klasa za sebe, on je ključan igrač Chelseaja!

stu 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tek kada ga nema uočite njegov značaj! Otvara prostor suigračima, odlično povezuje napad i obranu i poput duha prolazi pored suparnika, kaže Cole

Mateo Kovačić dobio je veliki kompliment od bivšeg engleskog reprezentativca Joea Colea koji ga je u usporedbi s Cescom Fabregasom nazvao - klasom za sebe, prenosi Goal.com.

"Znamo da on nije igrač koji će s pozicije veznog igrača zabijati puno golova, ali kada ga pomnije gledate, vidite kako klizi terenom s loptom. Ma on je klasa za sebe!", započeo je bivši veznjak Chelseaja  u razgovoru za BT Sport pa nastavio:

"Ima mogućnost da jednostavno prošeće pored protivnika, poput duha prolazi pored njih i unosi veliki nemir u protivničku zadnju liniju."

"Cesc Fabregas je veliki igrač, ali Kovačić za razliku od njega može sa sredine terena raditi višak i izbaciti suparnika iz igre. Tako otvara prostor za igrače poput Williana, Hazarda i Pedra koji lakše dolaze do lopte."

"Mislim da je ključan za Chelseajev način igre. Toliko dobro povezuje obranu i napad. A siguran sam i da bi volio češće postizati golove. Čini mi se da je jedan od onih igrača čiji značaj uočiti tek kada ih nema u igri."

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250