StoryEditor

Kovačićev suigrač bijesan: Jesmo li mi neke životinje!?

Piše D  /  06.04.2020., 08:04h

"Trebalo mi je vremena da pronađem riječi za ove momke. Dva francuska liječnika na TV-u predlažu da se u Africi sprovede eksperiment za cjepivo protiv covida-19... Kao da su Afrikanci neka vrsta životinja? Sramotno! Ovo je rasizam na najvišem nivou", napisao je na Twitteru 27-godišnji povremeni njemački reprezentativac koji vuče korijene iz Sierra Leonea.

Kovačićev se suigrač pridružio tako Didieru Drogbi i Samuelu Eto‘ou koji se u petak još žešće obrušili na prijedlog Jean-Paula Mirea i Camillea Lochta.

Podsjetimo, prvi je predstojnik klinike za reanimaciju u pariškoj bolnici Cochin, a drugi direktor Državnog instituta za zdravlje i medicinsko istraživanje. 

Njihov zaključak je bio:

"Zašto mi ne bismo svoje eksperimentalne lijekove protiv koronavirusa testirali u Africi? Ondje ne nose maske, ionako nema lijekova, nema reanimacije... To se već radilo, u nekim istraživanjima vezanima za AIDS. Testirali smo na prostitutkama jer smo znali da su ionako izrazito izražene toj bolesti i da ionako ne koriste zaštitu", rekao je Mira, a Locht dodao:

"Tako je. Ima kolega pravo. Razmišljamo o jednoj paralelnoj, ali eksperimentalnoj studiji u Africi."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:48