StoryEditor

Kovačić: Spreman sam, želim imati veću ulogu u Real Madridu

Piše D  /  05.12.2017., 06:12h

"Ja sam spreman. Mislim da sam bio dobar na pripremama i početku sezone, ozljeda me unazadila malo, no to je nogomet. Moram nastaviti raditi, ovdje su igrači od kojih puno učim", rekao je konferenciji za medije u Madridu uoči sutrašnje utakmice protiv Borussije Dortmund u Ligi prvaka, prenosi Hina.

Kovačić je prošli utorak odigrao 81 minutu protiv trećeligaša Fuenlabrade u remiju 2-2. To mu je bila prva utakmica nakon 13. rujna kada se ozlijedio na utakmici Lige prvaka protiv ciparskog APOEL-a. U subotu ga je trener Zinedine Zidane ostavio na klupi u Bilbau gdje je Real Madrid odigrao 0-0.

"Trener je taj koji odlučuje, no ja sam spreman. Malo po malo hvatam ritam, sretan sam što opet igram. Mislim da ću biti sve bolji. Želim imati važniju ulogu ovdje, kao recimo onda kada sam došao", izjavio je hrvatski reprezentativac iza kojega je ove sezone 306 minuta u bijelom dresu Real Madrida.

Smatra da za njega ima vremena. "Još uvijek sam mlad, moram nastaviti raditi, ovdje su igrači od kojih puno učim. Sredina terena nam je dobra. Mogu puno naučiti od Luke, Tonija i Casea", rekao je 23-godišnji igrač.

U formaciji 4-3-3 u sredini terena igraju Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro, no Kovačić će u srijedu dobiti priliku protiv šestoplasirane momčadi njemačkog prvenstva

Europski prvak je, naime, osigurao prolaz u osminu finala Lige prvaka, no s drugog mjesta u skupini. Tottenham ima 13 bodova, Real Madrid 10, dok su Borussia Dortmund i APOEL skupili svaki po 2 boda.

"Borussiju želimo pobijediti, želimo odigrati dobru i lijepu utakmicu. Premda smo prošli dalje, ovo natjecanje je važno te želimo pobijediti", rekao je Kovačić.

U prvenstvu, pak, aktualni prvak zauzima četvrto mjesto iza Atlético Madrida, Valencije i vodeće Barcelone za kojom zaostaje osam bodova. Napad Real Madrida se tjednima nalazi pod kritikom, a idući mjesec se otvara zimski prijelazni rok. Kovačić smatra da im nisu potrebna pojačanja.

"Problem nije u postavi, imamo najbolju momčad u Europi. Trebamo se samo nastaviti boriti na treninzima i utakmicama. Dobro radimo. Vidjet ćemo što će biti na kraju", rekao je. 

Novinare je, međutim, zanimalo njegovo mišljenje o kapetanu milanskog Intera, 24-godišnjem Mauriju Icardiju, s kojim je igrao od siječnja 2013. do ljeta 2015. godine kada je došao u Madrid. Posljednjih tjedana se nagađa da je Real Madrid zainteresiran za njega jer je Argentinac zabio 15 golova u 16 utakmica.

"Igrao sam s Maurijem dvije i pol godine, jako je dobar igrač. Zabija puno golova i ima dobru sezonu, no mi imamo najboljeg napadača na svijetu, a to je Karim (Benzema). Mauro bi nam puno pomogao", rekao je Kovačić. "Pitanje o transferima nije za mene, ja sam ovdje kako bih igrao i trenirao", dodao je.

Smatra da je Real Madrid i ove sezone odigrao dobre utakmice te da će napadač Cristiano Ronaldo nastaviti zabijati.

"U Bilbau smo također odigrali dobro, no nismo uspjeli zabiti gol. Ali zajedno ćemo nadići sve”, naglasio je Kovačić. Ja vidim da je Ronaldo dobro, svaki dan. Puno je dosad zabijao i zabijat će opet. Lopta sada ne želi ući, no on će sigurno zabijati kao uvijek. Od Ronalda sam puno naučio", rekao je.

Ronaldo je ove sezone u 17 utakmica zabio 11 golova no samo 2 u prvenstvu.

U utorak je održan ždrijeb osmine finala španjolskog kupa. Real Madrid će igrati protiv drugoligaša Numancije nakon što je u 1/16 finala s ukupno 4-2 bio bolji od trećeligaša Fuenlabrade.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:09